Sporting Baia (Turism Seniori)


Descriere

Sicilia este o insula a contrastelor, iar istoria sa este una dintre cele mai fascinante din lume. Doar cateva mile separa Sicilia de continent, dar acest creuzet de istorie si patrimoniu ar putea fi foarte bine situat in alta parte a lumii. Da, este in chintesenta italiana, dar de-a lungul timpului, intreaga insula sau parti din aceasta, au fost conduse de greci, cartaginezi, romani, vandali, goti, bizantini, arabi sau normanzi. Fiecare si-a lasat amprenta pe arhitectura, atitudinea si stilul de viata al sicilienilor, pentru a crea un minunat mozaic de cultura si obiceiuri. Lista de civilizatii a caror casa a fost Sicilia este impresionant de diversa si fiecare dintre acestea a lasat in urma cate un pic de ea insasi. Fie ca este vorba de arhitectura uimitoare, de dialectul sicilian distinct sau de influentele in gastronomia locala, Sicilia a preluat cate ceva de la toti vizitatorii sai si a creat o cultura care este cu mandrie diferita de restul Italiei.
In statiunile de pe coasta atmosfera este animata, in timp ce doar la cativa kilometri in interiorul insulei gasim o atmosfera rurala, idilica si atemporala cu livezi de portocali si siesta care pare sa tina mare parte din zi. Calatoriti putin mai departe si veti fi surprins din nou cand veti descoperi un magnific templu grec, o impunatoare biserica normanda sau un orasel baroc cu palazzi elegante de culoarea mierii. Sa nu uitam cea mai importanta atractie de pe insula: vulcanul Etna, care domina orasul Catania si statiunea Taormina. Linistit la exterior, dar plin de viata in interior, Etna este un simbol al modului de viata sicilian.




Descriere hotel: Hotelul Sporting Baia este pozitionat excelent in statiunea Giardini Naxos, chiar langa malul marii. Sporting Baia ofera conditii foarte simple de cazare si masa, punctul forte al hotelului fiind localizarea. Este un hotel potrivit celor care doresc sa exploreze Sicilia si sunt interesati mai ales de vizite si nu neaparat de conditiile de cazare.
Localizare: in zona centrala a statiunii Giardini Naxos, la 6 km de renumitul oras Taormina si la aprox 60 km de aeroportul Catania.
Facilitati hotel: bar, restaurant, internet wifi cu plata. Cu plata suplimentara: centru benessere (piscina acoperita, sauna, baie turceasca, baie romana).
Dotari camere: camerele sunt simplu mobilate si sunt echipate cu baie, uscator de par, telefon, TV, seif (cu plata).
Pagina web: www.hotelsportingbaia.com


SERVICII INCLUSE PACHET TURISM SENIORI:
- transport cu avionul (zbor de linie) Bucuresti Catania Bucuresti cu compania Wizzair;
- 1 bagaj de cala de 20 kg/ persoana (o singura piesa) si un bagaj mic de mana;
- Check-in la aeroport, atat la dus, cat si la retur;
- transferuri aeroport hotel aeroport;
- 5 nopti cazare la hotel 3* in camera dubla standard;
- Demipensiune: mic dejun italian si cina meniu;
- un tur pietonal in centrului istoric al orasului Catania (durata maxima: 3 ore; aceasta excursie se va efectua in prima zi sau in ultima zi a programului, in timpul transferului de la hotel spre aeroport sau viceversa)
- asistenta turistica locala in limba romana
- taxele de aeroport (pot suferi modificari).


Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii ofertei, respectiv luna ianuarie, anul 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu pana la 7 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea acestora.

NU SUNT INCLUSE:
- asigurarea storno (recomandata), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie
- catering (se poate comanda si achita in timpul zborului);
- excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice;
- taxa locala de statiune;
- bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi);

OFERTA DETALIATA IN FORMAT PDF CONSTITUIE ANEXA LA CONTRACTUL DE PRESTARI SERVICII.

ACEASTA ESTE O OFERTA DE GRUP SI ESTE VALABILA PENTRU UN GRUP MINIM de 20 persoane pentru fiecare plecare. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE TURISM SENIORI:
TERMENE DE PLATA:
- 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
- 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
- 50% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 10% daca renuntarea se face din momentul confirmarii rezervarii si pana la 90 zile inaintea plecarii;
- 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile - 60 zile inaintea plecarii;
- 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu 29 sau mai putine zile inaintea plecarii;


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.


OBSERVATII:

- avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
- Desi aceasta oferta se adreseaza in special seniorilor (persoane cu varsta peste 55 ani), de ea pot beneficia clientii din toate categoriile de varsta;- DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE VALABILA SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;




EXCURSII OPTIONALE (program informativ, acesta se poate modifica):
1. TAORMINA SI VULCANUL ETNA
Renumita statiune Taormina este situata pe coasta de est a insulei, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr-o carte postala. Orasul a fost construit pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului impreuna cu ghidul local. Cel mai renumit obiectiv turistic este teatrul grec care dateaza din secolul al III-lea i.Hr (intrare optionala, contra cost). Plecare spre Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa. Drumul spre Vulcan va fi parcurs cu autocarul, trecand pe langa culturi cu vita de vie, livezi de citrice, paduri de castani si peisaje bizare create de lava, pana la altitudinea de 1900 m. Oprire pentru aprox 3 ore la altitudinea de 1900 m. Optional (contra cost) se poate face ascensiunea pana la 2900 m. Pranzul nu este inclus.
2. SIRACUZA
Azi vom descoperi impreuna Siracuza, celebrul oras al lui Arhimede. La Siracuza se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din Magna Graecia. In parcul arheologic Neapolis vom putea admira vestigii care dateaza atat din perioada graca, din sec al V-lea i.Hr, dar si din perioada romana. Teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera Cordari, si urechea lui Dionysos sunt doar cateva din vestigiile ce pot fi vazute aici. Pe langa parcul arheologic, orasul Siracuza in sine este o atractie importanta deoarece este o dovada a istoriei tumultoase a Siciliei, fiind dominata pe rand de bizantini, bourboni, arabi, normanzi si aragonezi. Siracuza veche este un exemplu unic de dezvoltare a civilizatiei mediteraneene timp de trei milenii si pentru acest motiv a fost inclusa pe lista UNESCO. In centrul istoric al orasului Siracuza situat pe insula Ortigia vom putea vedea fantana Dianei, templul Minervei, fantana Arethusa si Catedrala din Siracuza construita peste templul zeitei Atena din secolul al VII-lea i.Hr.
3. PALERMO SI MONREALE
Va propunem o vizita in Palermo, capitala culturala, economica si turistica a Siciliei, un oras bogat in istorie, arta si cultura. Veti putea admira cele mai frumoase obiective turistice: Palatul Normand cu capela Palatina, Palazzo Mirto, opera din Palermo si Teatro Massimo unde s-au filmat scenele finale din trilogia Nasul. In continuare vom vizita orasul Monreale care este situat la doar 10 km distanta de Palermo. Situat pe colina Monte Caputo, orasul ne dezvaluie o frumoasa priveliste asupra orasului Palermo si a vaii fertile Conca Doro. Pe langa prelivelistea deosebita, cea mai importanta atractie turistica din Monreale este Catedrala, monument national si unul dintre cele mai fine exemple de arhitectura normanda din Sicilia.
4. LIPARI SI VULCANO
Insulele Eoliene alcatuiesc un arhipelag vulcanic situat in nordul Siciliei, in Marea Tireniana, iar numele lor vine de la semizeul vantului, Aeolus. Lipari este cea mai mare dintre insulele Eoliene si in timpul popasului pe insula puteti vizita orasul istoric. Navigand in jurul insulei, veti descoperi formatiuni stancoase cu forme ciudate, modelate de vant, apa si timp. Urmatoarea oprire este insula Vulcano, unde veti avea ocazia sa inotati in apele calde, bucurandu-va si de plaja. Ecotaxa si pranzul nu sunt incluse.











Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.