RUSIA -Moscova si Sankt Petersburg 2022


Descriere

Destinatie: Rusia

Durata: 1 zi, fara cazare

Chisinau -Kiev -Kaluga -Moscova -Vladimir -Suzdal -Novgorod -Sankt Petersburg -Peterhof -Pavlosk -Tarskoe Selo -Minsk -Castelele Nezvish si Mir -Lvov -Cernauti
Servicii incluse:
- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru curse internationale
- 14 cazari cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasari la: Chisinau, Kiev, Kaluga, Moscova, Novgorod, Sankt Petersburg, Minsk, Lvov, Cernauti

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile* la obiective (pt. optionalele Ringul de Aur, gradinile Peterhoh si Tarskoe Selo, pretul include bilete de intrare), ghizii locali, bacsisuri pentru ghizii locali 25 euro / pers.
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsisuri/tips (recomandate)
- Taxe procesare dosare viza: Rusia 75 euro /pers., Belarus 20 euro



Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI -CHISINAU (cca. 455 km)

Plecare din Bucuresti la 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Republica Moldovei. Dupa amiaza ajungem la Chisinau si descoperim intr-un tur panoramic cele mai importante obiective turistice -Arcul de Triumf, inaugurat in 1840, Primaria, Parlamentul, Teatrul National Mihai Eminescu, Man. Sf Mucenic Teodor Tiron si Gradina Publica, unde descoperim monumentul lui Stefan cel Mare, inaugurat la 10 ani de la Marea Unire din 1918, statuia lui Puskin si impresionanta Alee a Clasicilor Literaturii romane, cu cele 28 de busturi ale celor mai importanti scriitori. Seara, cazare la Chisinau, la hotel 3*. Optional degustare de vinuri.

 

Ziua 2. CHISINAU -KIEV (cca. 470 km)

Mic dejun. Parasim capitala Moldovei si ne indreptam spre Kiev -supranumit “Mama tuturor oraselor slave”. Ajungem seara si ne bucuram de un tur panoramic al impresionantei capitale aflate pe malurile Niprului, strabatand orasul vechi, partea moderna si cartierul Podil, Piata Independentei -Maydan Nezalezhnosti, cunoscuta pentru revolutia portocalie. Seara, cazare la Kiev hotel de 3*.

 

Ziua 3. KIEV

Dupa micul dejun ne indreptam spre cel mai important loc de pelerinaj, complexul gigant de manastiri, supranumit “Vaticanul Ucrainei” si conservat de UNESCO -Pecherska Lavra, infiintata ca manastire rupestra in 1051. Turnul Clopotnitei, inalt de aproape 100 metri, alaturi de Catedrala Adormirii construita in sec. XI, ambele avand impresionante cupolele aurite, au fost deplin restaurate impreuna cu celelalte cladiri si biserici ale Lavrei abia dupa obtinerea independentei Ucrainei in 1995. Lasand in urma zidurile manastirii, in apropiere ajungem la un monument sovietic de 62 de metri, numit Patria Mama, inaugurat in 1981 ca parte a Muzeului National de Istorie al Ucrainei. La pranz continuam explorarea cu Bis. Sf. Mihail, fondata in sec. XII in stil Bizantin, dar reconstruita in sec. XVIII in stilul Barocului Ucrainean, fapt ce a dus la demolarea sa de sovietici in anii ’30 si Catedrala Sf. Sofia ridicata in 1011, monument UNESCO. Incepand cu sec. XII, aceasta a fost de mai multe ori pradata si devastata, ajungand o ruina in sec. XVI cand Polonia incerca sa impuna trecerea la catolicism. In 1633 Mitropolitul ortodox moldoveam Petru Movila a inceput ample lucrari de restaurare tot in stil Baroc Ucrainian, dar pastrand intacta splendoarea interioarelor bizantine. Urmeaza Poarta de Aur, Opera si Catedrala Sf. Vladimir in stil neobizantin de sec. XIX. Cazare la Kiev, hotel 3*.

 

Ziua 4. KIEV -KALUGA (cca. 690 km)

Mic dejun. Astazi trecem frontiera in Rusia si ne indreptam spre unul dintre cele mai importante centre ale cosmonauticii, locul in care a fost transferat pe un post de profesor, in anul 1892, genialul savant K. E. Tiolkovski, specialist in rachete si pionier al astronauticii. In cinstea lui in 1967, la Kaluga a fost inaugurat Muzeul de Stat al Istoriei Cosmonauticii. Turul cu autocarul ne dezvaluie unele din atractiile locale Biserica Sf. Treime, Teatrul, Podul de Piatra, Biserica Sf. Cosma si Damian. Seara, cazare la Kaluga hotel 3*.

 

Ziua 5. KALUGA -MOSCOVA (cca. 155 km)

Mic dejun. Dimineata devreme pornim spre Moscova si insotiti de ghidul local admiram principalele obiective ale capitalei ruse -Catedrala Hristos Mantuitorul, Parlamentul si Teatrul Bolshoi. Apoi ne oprim in vestita Piata Rosie, obiectiv UNESCO, pentru a vizita Catedrala Sf. Vasile, unul din cele mai fotografiate si colorate simboluri al orasului. Optional (45 cu intrari incluse) vizitam Kremlinul, iar seara descoperim elegantele statii ale metroului, o retea impresionanta cu 138 de statii si lungime de 256 km. Seara, cazare la hotel de 4* in Moscova.

 

Ziua 6. MOSCOVA -VLADIMIR -SUZDAL ( cca. 435 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam celebrele Galerii de arta Tretyakov, cu peste 100.000 de exponate. Timp liber in Moscova sau optional excursie cu ghid catre Inelul de Aur (45 cu intrari incluse), format din orase stravechi, adevarate “muzee in aer liber”. Incepem traseul cu o fosta capitala a Rusiei medieval - Vladimir, locul in care se regasesc mai multe capodopere ale arhitecturii rusesti vechi, din patrimoniul UNESCO -Portile de Aur, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, cu cea mai venerata icoana a Rusiei “Maica Domnului din Vladimir” si Catedrala Sf Dimitrie. Al doilea popas este reprezentat de Suzdal, cetate datand din anul 1024, care in prezent pe o suprafata de numai 9 kmp adaposteste 300 de biserici medievale, unele dintre ele aflate pe lista UNESCO. Seara revenim la Moscova, pentru cazare la acelasi hotel de 4*.

 

Ziua 7. MOSCOVA -NOVGOROD (cca. 575 km)

Mic dejun. Aflat pe traseul dintre Moscova si Sankt Petersburg, Novgorodul, prima capitala a Rusiei, infiintat in anul 859, nu este concurat la capitolul monumente de nici un alt oras rusesc sau ucrainean. Incepem turul nostru cu o vizita la Catedrala Sf. Sofia construita in anul 1045, ne inchinam la icoana Maicii Domnului, considerata facatoare de minuni, facem o plimbare prin Kremlin - zona centrala a orasului si imortalizam Monumentul Mileniului, construit in anul 1842 pentru a aniversa primul mileniu de istorie a Rusiei. Seara cazare la Novgorod, in hotel de 3*.

 

Ziua 8. NOVGOROD -SANKT PETERSBURG (cca. 175 Km)

Mic dejun. Incepem vizita orasului Sankt Petersburg cu un tur panoramic, admiram vestitul bulevard Nevsky Prospect, Piata Palatului de Iarna, Amiralitatea, Neva cu podurile sale monumentale, Fortareata Petru si Pavel, Piata Senatului, Catedrala Fecioarei din Kazan. Seara, optional croaziera pe raul Neva (25 ), o plimbare pe canale pentru a imortaliza momentul unic al deschiderii podurilor, orasul fiind conectat de 350 de poduri, 13 dintre ele mobile. Cazare la hotel de 3* in Sankt Petersburg.

 

Ziua 9. SANKT PETERSBURG -PETERHOF (cca. 100 km)

Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala de cca. 4 ore, catre Peterhof (35 cu intrarea in gradini inclusa), resedinta imperiala de vara, construita de Petru cel Mare pe malul Golfului Finic, dupa modelul oferit de Palatul Versailles. Constructia inceputa in anul 1714, a fost inaugurata oficial in anul 1725, dar lucrarile au continuat si in anii urmatori pentru finalizarea intregului complex, care se intinde pe o suprafata de peste sase sute de hectare. A doua parte a zilei odedicam vizitei optionale a Muzeul Ermitaj (30 € cu intrari incluse). Intemeiat de imparateasa Ecaterina a II a in anul 1764, cunoscutul muzeu de arta reprezinta una din principalele atractii ale orasului, anual ii trec pragul peste 3 milioane de vizitatori. Seara cazare la acelasi hotel de 3* din Sankt Petersburg.

 

Ziua 10. SANKT PETERSBURG -TARSKOE SELO (cca. 50 km)

Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala in orasul Puskin (45 cu intrari incluse), denumit in perioada sovietica dupa celebrul poet Al. Puskin, initial numele localitatii fiind Tarskoe Selo (Satul Tarilor). Vizitam Palatul ridicat de arhitectul Bartolomeo Rastrelii pentru imparateasa Ecaterina a II-a, pe care aceasta l-a daruit fiului sau Pavel I. Imbogatit si extins timp de doua secole prin contributia unor arhitecti renumiti, ansamblul unic de palate, pavilioane, statui de marmura, parcuri si lacuri a fost restaurat si deschis publicului in 2003, incluzand si o replica a renumitului Salon de Chihlimbar disparut in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Seara, cazare la Sankt Petersburg.

 

Ziua 11. SANKT PETERSBURG -MINSK (cca. 790 km)

Mic dejun. Astazi ne indreptam spre Belarus, o tara cu un trecut zbuciumat, teritoriile sale fiind disputate de Marele Ducat al Lituaniei, Uniunea Polono - Lituanieana si puternicul Imperiu Rus. Sosim seara in capitala Minsk si inainte de a ajunge la hotel, ne delectam cu un tur panoramic de oras cu autocarul: Muzeul Marelui Razboi patriotic, cel mai vechi si dintre cele mai mari astfel de muzee din lume, cu o fatada din 11 raxe imense de INOX si o coloana de 45 de metri, incarcate de o profunda simbolistica, Teatrul de Opera si Balet, Palatul Republicii, Primaria, Palatul Prezindential, Sediul KGB, piata Independentei cu Biserica Sf. Simon si Elena si cladirea fostului Soviet Suprem, avand fireste la loc de cinste statuia lui Lenin. Seara, cazare la Minsk, la hotel de 3*.

 

Ziua 12. MINSK -Castelul NESVIZH -Castelul MIR (cca. 245 km)

Mic dejun. Timp liber in capitala Republicii Belarus, sau optional excursie de jumatate de zi (35 ) spre doua castele impresionante, incluse in patrimuniul UNESCO - Castelele Mir si Nesvizh. Constructia castelului Mir a inceput in stil gotic in 1520, completata jumatate de secol mai tarziu cu un Palat cu 3 etaje si 40 de camere in stil renascentist. In afara zidurilor s-a realizat un lac, parte a unor frumoase gradini in stil Italian, insa din pacate in timpul razboaielor napoleoniene proprietatea a fost devastata. A fost refacuta abia spre sfarsitul sec. XIX cu influente baroce, iar din 1992 in castel s-a amenajat o filiala a Muzeului National de Arta, dupa anul 2000 urmand ample lucrari de renovare. Dupa o scurta deplasare, incepem vizita Castelului Niasviz, cel mai frumos palat din Belarus, a carui constructie a inceput in 1584 pe o structura preexistenta a unei fortificatii medievale. Fiind de mai multe ori reconstruit, prezinta un mixt de stiluri incredibil de armonios imbinate: Renastere, Baroc, Rococo, Clasicism, Neogotic, Modernism. In 1706 suedezii devasteaza castelul, iar in 1772, ocupatia ruseasca a facut ca operele de arta din Palatul Nesvizh sa fie insusite de diversi nobili rusi, totul fiind abandonat ajungand in mare degradare. Abia la sfarsitul sec. XIX s-a reusit renovarea castelului, fiind amenajat si un parc in stil englezesc, unul din cele mai mari din Europa. Transformarea complexului in sanatoriu in perioada ocupatiei sovietice a facut necesare serioase restaurari incheiate in 2012. Dupa amiaza ne intoarcem la Minsk si ne bucuram de timp liber sau vizita la Biserica Rosie, in Orasul de Sus si la Catedrala Sf. Duh. Seara, cazare acelasi hotel din Minsk, la hotel de 3*.

 

Ziua 13. MINSK -LVOV (cca. 610 km)

Mic dejun. Traversam frontiera in Ucraina spre Lvov, orasul aflat pe ruta ce lega Marea Neagra de Marea Baltica, cunoscut pentru stransele legaturi culturale si comerciale cu Tarile Romane. Incepem turul pietonal din fata Teatrului de Opera si ne indreptam spre inima targului de odinioara Piata Rynok, locul debordand de istorie, legende si cladiri splendide. Descoperim impreuna Biserica Armeneasca, Palatul Potocki, Capela lui Boim, vizitam Biserica Iezuita, Catedrala Dominicana si Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta si ca Biserica Valaha, fiind finantata in trecut de Alexandru Lapusneanu. Seara, cazare in Lvov, la hotel de 3*.

 

Ziua 14. LVOV -CERNAUTI (cca. 275 km)

Mic dejun. Pornim spre Cernauti, unde admiram “Complexul Mitropolitilor”, Patrimoniul UNESCO, (azi sediul Universitatii si Bilbiotecii Krayova- prima biblioteca din Bucovina), proiectat in sec. XIX care cuprinde diferite elemente romanice, bizantine, gotice, bucovinene si absolut curios: Steaua lui David pe cupola. Urmeaza monumentul lui Eminescu, vandalizat de cca. 20 ori, Teatrul Dramatic, Piata Centrala construita din ordinul imparatului Iosif II, unde cea mai veche cladire este Hotelul Vulturul Negru (sec. XVIII), iar printre cele mai frumoase: Banca Nationala, Muzeul de Arte Frumoase (in stil art-nouveau) si Primaria (in stilul renasterii). Vizitam Catedrala Sf. Nicolae (cea mai mare biserica ortodoxa din Cernauti, ce seamana izbitor cu Biserica Man. Curtea de Arges), apoi ne bucuram de timp liber pe strada Kobylyanska, principala artera pietonala din oras, strajuita de cladiri bogat ornamentate, numeroase magazine si cafenele. Cazare la Cernauti in hotel de 3*.

 

Ziua 15. CERNAUTI -SUCEAVA -BUCURESTI (cca. 520 km)

Dupa micul dejun plecam spre Bucuresti, cu un popas si vizita la Cetatea de Scaun a Sucevei. Sosire in jurul orei 23.30, in functie de trafic si durata formalitatilor de frontiera.  

Destinatie: Rusia

Durata: 1 zi, fara cazare

Chisinau -Kiev -Kaluga -Moscova -Vladimir -Suzdal -Novgorod -Sankt Petersburg -Peterhof -Pavlosk -Tarskoe Selo -Minsk -Castelele Nezvish si Mir -Lvov -Cernauti
Servicii incluse:
- Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru curse internationale
- 14 cazari cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasari la: Chisinau, Kiev, Kaluga, Moscova, Novgorod, Sankt Petersburg, Minsk, Lvov, Cernauti

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile* la obiective (pt. optionalele Ringul de Aur, gradinile Peterhoh si Tarskoe Selo, pretul include bilete de intrare), ghizii locali, bacsisuri pentru ghizii locali 25 euro / pers.
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsisuri/tips (recomandate)
- Taxe procesare dosare viza: Rusia 75 euro /pers., Belarus 20 euro



Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI -CHISINAU (cca. 455 km)

Plecare din Bucuresti la 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Republica Moldovei. Dupa amiaza ajungem la Chisinau si descoperim intr-un tur panoramic cele mai importante obiective turistice -Arcul de Triumf, inaugurat in 1840, Primaria, Parlamentul, Teatrul National Mihai Eminescu, Man. Sf Mucenic Teodor Tiron si Gradina Publica, unde descoperim monumentul lui Stefan cel Mare, inaugurat la 10 ani de la Marea Unire din 1918, statuia lui Puskin si impresionanta Alee a Clasicilor Literaturii romane, cu cele 28 de busturi ale celor mai importanti scriitori. Seara, cazare la Chisinau, la hotel 3*. Optional degustare de vinuri.

 

Ziua 2. CHISINAU -KIEV (cca. 470 km)

Mic dejun. Parasim capitala Moldovei si ne indreptam spre Kiev -supranumit “Mama tuturor oraselor slave”. Ajungem seara si ne bucuram de un tur panoramic al impresionantei capitale aflate pe malurile Niprului, strabatand orasul vechi, partea moderna si cartierul Podil, Piata Independentei -Maydan Nezalezhnosti, cunoscuta pentru revolutia portocalie. Seara, cazare la Kiev hotel de 3*.

 

Ziua 3. KIEV

Dupa micul dejun ne indreptam spre cel mai important loc de pelerinaj, complexul gigant de manastiri, supranumit “Vaticanul Ucrainei” si conservat de UNESCO -Pecherska Lavra, infiintata ca manastire rupestra in 1051. Turnul Clopotnitei, inalt de aproape 100 metri, alaturi de Catedrala Adormirii construita in sec. XI, ambele avand impresionante cupolele aurite, au fost deplin restaurate impreuna cu celelalte cladiri si biserici ale Lavrei abia dupa obtinerea independentei Ucrainei in 1995. Lasand in urma zidurile manastirii, in apropiere ajungem la un monument sovietic de 62 de metri, numit Patria Mama, inaugurat in 1981 ca parte a Muzeului National de Istorie al Ucrainei. La pranz continuam explorarea cu Bis. Sf. Mihail, fondata in sec. XII in stil Bizantin, dar reconstruita in sec. XVIII in stilul Barocului Ucrainean, fapt ce a dus la demolarea sa de sovietici in anii ’30 si Catedrala Sf. Sofia ridicata in 1011, monument UNESCO. Incepand cu sec. XII, aceasta a fost de mai multe ori pradata si devastata, ajungand o ruina in sec. XVI cand Polonia incerca sa impuna trecerea la catolicism. In 1633 Mitropolitul ortodox moldoveam Petru Movila a inceput ample lucrari de restaurare tot in stil Baroc Ucrainian, dar pastrand intacta splendoarea interioarelor bizantine. Urmeaza Poarta de Aur, Opera si Catedrala Sf. Vladimir in stil neobizantin de sec. XIX. Cazare la Kiev, hotel 3*.

 

Ziua 4. KIEV -KALUGA (cca. 690 km)

Mic dejun. Astazi trecem frontiera in Rusia si ne indreptam spre unul dintre cele mai importante centre ale cosmonauticii, locul in care a fost transferat pe un post de profesor, in anul 1892, genialul savant K. E. Tiolkovski, specialist in rachete si pionier al astronauticii. In cinstea lui in 1967, la Kaluga a fost inaugurat Muzeul de Stat al Istoriei Cosmonauticii. Turul cu autocarul ne dezvaluie unele din atractiile locale Biserica Sf. Treime, Teatrul, Podul de Piatra, Biserica Sf. Cosma si Damian. Seara, cazare la Kaluga hotel 3*.

 

Ziua 5. KALUGA -MOSCOVA (cca. 155 km)

Mic dejun. Dimineata devreme pornim spre Moscova si insotiti de ghidul local admiram principalele obiective ale capitalei ruse -Catedrala Hristos Mantuitorul, Parlamentul si Teatrul Bolshoi. Apoi ne oprim in vestita Piata Rosie, obiectiv UNESCO, pentru a vizita Catedrala Sf. Vasile, unul din cele mai fotografiate si colorate simboluri al orasului. Optional (45 cu intrari incluse) vizitam Kremlinul, iar seara descoperim elegantele statii ale metroului, o retea impresionanta cu 138 de statii si lungime de 256 km. Seara, cazare la hotel de 4* in Moscova.

 

Ziua 6. MOSCOVA -VLADIMIR -SUZDAL ( cca. 435 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam celebrele Galerii de arta Tretyakov, cu peste 100.000 de exponate. Timp liber in Moscova sau optional excursie cu ghid catre Inelul de Aur (45 cu intrari incluse), format din orase stravechi, adevarate “muzee in aer liber”. Incepem traseul cu o fosta capitala a Rusiei medieval - Vladimir, locul in care se regasesc mai multe capodopere ale arhitecturii rusesti vechi, din patrimoniul UNESCO -Portile de Aur, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, cu cea mai venerata icoana a Rusiei “Maica Domnului din Vladimir” si Catedrala Sf Dimitrie. Al doilea popas este reprezentat de Suzdal, cetate datand din anul 1024, care in prezent pe o suprafata de numai 9 kmp adaposteste 300 de biserici medievale, unele dintre ele aflate pe lista UNESCO. Seara revenim la Moscova, pentru cazare la acelasi hotel de 4*.

 

Ziua 7. MOSCOVA -NOVGOROD (cca. 575 km)

Mic dejun. Aflat pe traseul dintre Moscova si Sankt Petersburg, Novgorodul, prima capitala a Rusiei, infiintat in anul 859, nu este concurat la capitolul monumente de nici un alt oras rusesc sau ucrainean. Incepem turul nostru cu o vizita la Catedrala Sf. Sofia construita in anul 1045, ne inchinam la icoana Maicii Domnului, considerata facatoare de minuni, facem o plimbare prin Kremlin - zona centrala a orasului si imortalizam Monumentul Mileniului, construit in anul 1842 pentru a aniversa primul mileniu de istorie a Rusiei. Seara cazare la Novgorod, in hotel de 3*.

 

Ziua 8. NOVGOROD -SANKT PETERSBURG (cca. 175 Km)

Mic dejun. Incepem vizita orasului Sankt Petersburg cu un tur panoramic, admiram vestitul bulevard Nevsky Prospect, Piata Palatului de Iarna, Amiralitatea, Neva cu podurile sale monumentale, Fortareata Petru si Pavel, Piata Senatului, Catedrala Fecioarei din Kazan. Seara, optional croaziera pe raul Neva (25 ), o plimbare pe canale pentru a imortaliza momentul unic al deschiderii podurilor, orasul fiind conectat de 350 de poduri, 13 dintre ele mobile. Cazare la hotel de 3* in Sankt Petersburg.

 

Ziua 9. SANKT PETERSBURG -PETERHOF (cca. 100 km)

Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala de cca. 4 ore, catre Peterhof (35 cu intrarea in gradini inclusa), resedinta imperiala de vara, construita de Petru cel Mare pe malul Golfului Finic, dupa modelul oferit de Palatul Versailles. Constructia inceputa in anul 1714, a fost inaugurata oficial in anul 1725, dar lucrarile au continuat si in anii urmatori pentru finalizarea intregului complex, care se intinde pe o suprafata de peste sase sute de hectare. A doua parte a zilei odedicam vizitei optionale a Muzeul Ermitaj (30 € cu intrari incluse). Intemeiat de imparateasa Ecaterina a II a in anul 1764, cunoscutul muzeu de arta reprezinta una din principalele atractii ale orasului, anual ii trec pragul peste 3 milioane de vizitatori. Seara cazare la acelasi hotel de 3* din Sankt Petersburg.

 

Ziua 10. SANKT PETERSBURG -TARSKOE SELO (cca. 50 km)

Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala in orasul Puskin (45 cu intrari incluse), denumit in perioada sovietica dupa celebrul poet Al. Puskin, initial numele localitatii fiind Tarskoe Selo (Satul Tarilor). Vizitam Palatul ridicat de arhitectul Bartolomeo Rastrelii pentru imparateasa Ecaterina a II-a, pe care aceasta l-a daruit fiului sau Pavel I. Imbogatit si extins timp de doua secole prin contributia unor arhitecti renumiti, ansamblul unic de palate, pavilioane, statui de marmura, parcuri si lacuri a fost restaurat si deschis publicului in 2003, incluzand si o replica a renumitului Salon de Chihlimbar disparut in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Seara, cazare la Sankt Petersburg.

 

Ziua 11. SANKT PETERSBURG -MINSK (cca. 790 km)

Mic dejun. Astazi ne indreptam spre Belarus, o tara cu un trecut zbuciumat, teritoriile sale fiind disputate de Marele Ducat al Lituaniei, Uniunea Polono - Lituanieana si puternicul Imperiu Rus. Sosim seara in capitala Minsk si inainte de a ajunge la hotel, ne delectam cu un tur panoramic de oras cu autocarul: Muzeul Marelui Razboi patriotic, cel mai vechi si dintre cele mai mari astfel de muzee din lume, cu o fatada din 11 raxe imense de INOX si o coloana de 45 de metri, incarcate de o profunda simbolistica, Teatrul de Opera si Balet, Palatul Republicii, Primaria, Palatul Prezindential, Sediul KGB, piata Independentei cu Biserica Sf. Simon si Elena si cladirea fostului Soviet Suprem, avand fireste la loc de cinste statuia lui Lenin. Seara, cazare la Minsk, la hotel de 3*.

 

Ziua 12. MINSK -Castelul NESVIZH -Castelul MIR (cca. 245 km)

Mic dejun. Timp liber in capitala Republicii Belarus, sau optional excursie de jumatate de zi (35 ) spre doua castele impresionante, incluse in patrimuniul UNESCO - Castelele Mir si Nesvizh. Constructia castelului Mir a inceput in stil gotic in 1520, completata jumatate de secol mai tarziu cu un Palat cu 3 etaje si 40 de camere in stil renascentist. In afara zidurilor s-a realizat un lac, parte a unor frumoase gradini in stil Italian, insa din pacate in timpul razboaielor napoleoniene proprietatea a fost devastata. A fost refacuta abia spre sfarsitul sec. XIX cu influente baroce, iar din 1992 in castel s-a amenajat o filiala a Muzeului National de Arta, dupa anul 2000 urmand ample lucrari de renovare. Dupa o scurta deplasare, incepem vizita Castelului Niasviz, cel mai frumos palat din Belarus, a carui constructie a inceput in 1584 pe o structura preexistenta a unei fortificatii medievale. Fiind de mai multe ori reconstruit, prezinta un mixt de stiluri incredibil de armonios imbinate: Renastere, Baroc, Rococo, Clasicism, Neogotic, Modernism. In 1706 suedezii devasteaza castelul, iar in 1772, ocupatia ruseasca a facut ca operele de arta din Palatul Nesvizh sa fie insusite de diversi nobili rusi, totul fiind abandonat ajungand in mare degradare. Abia la sfarsitul sec. XIX s-a reusit renovarea castelului, fiind amenajat si un parc in stil englezesc, unul din cele mai mari din Europa. Transformarea complexului in sanatoriu in perioada ocupatiei sovietice a facut necesare serioase restaurari incheiate in 2012. Dupa amiaza ne intoarcem la Minsk si ne bucuram de timp liber sau vizita la Biserica Rosie, in Orasul de Sus si la Catedrala Sf. Duh. Seara, cazare acelasi hotel din Minsk, la hotel de 3*.

 

Ziua 13. MINSK -LVOV (cca. 610 km)

Mic dejun. Traversam frontiera in Ucraina spre Lvov, orasul aflat pe ruta ce lega Marea Neagra de Marea Baltica, cunoscut pentru stransele legaturi culturale si comerciale cu Tarile Romane. Incepem turul pietonal din fata Teatrului de Opera si ne indreptam spre inima targului de odinioara Piata Rynok, locul debordand de istorie, legende si cladiri splendide. Descoperim impreuna Biserica Armeneasca, Palatul Potocki, Capela lui Boim, vizitam Biserica Iezuita, Catedrala Dominicana si Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta si ca Biserica Valaha, fiind finantata in trecut de Alexandru Lapusneanu. Seara, cazare in Lvov, la hotel de 3*.

 

Ziua 14. LVOV -CERNAUTI (cca. 275 km)

Mic dejun. Pornim spre Cernauti, unde admiram “Complexul Mitropolitilor”, Patrimoniul UNESCO, (azi sediul Universitatii si Bilbiotecii Krayova- prima biblioteca din Bucovina), proiectat in sec. XIX care cuprinde diferite elemente romanice, bizantine, gotice, bucovinene si absolut curios: Steaua lui David pe cupola. Urmeaza monumentul lui Eminescu, vandalizat de cca. 20 ori, Teatrul Dramatic, Piata Centrala construita din ordinul imparatului Iosif II, unde cea mai veche cladire este Hotelul Vulturul Negru (sec. XVIII), iar printre cele mai frumoase: Banca Nationala, Muzeul de Arte Frumoase (in stil art-nouveau) si Primaria (in stilul renasterii). Vizitam Catedrala Sf. Nicolae (cea mai mare biserica ortodoxa din Cernauti, ce seamana izbitor cu Biserica Man. Curtea de Arges), apoi ne bucuram de timp liber pe strada Kobylyanska, principala artera pietonala din oras, strajuita de cladiri bogat ornamentate, numeroase magazine si cafenele. Cazare la Cernauti in hotel de 3*.

 

Ziua 15. CERNAUTI -SUCEAVA -BUCURESTI (cca. 520 km)

Dupa micul dejun plecam spre Bucuresti, cu un popas si vizita la Cetatea de Scaun a Sucevei. Sosire in jurul orei 23.30, in functie de trafic si durata formalitatilor de frontiera.